Project Description

GÅRDSSLAKTERI
Bedriften Holmsbuhjort er en spennende bidragsyter til Hurums lokale næringsliv. Tamhjorten beveger seg over store områder på åsen bak Holmsbu. Gårdsslakteriet er godkjent av Mattilsynet og tatt i bruk som en del av næringsvirksomheten. Her kan du bestille viltkjøtt. Kortreist mat!

Utfordringen:
Det er alltid moro å få oppgaver utenom det vanlige! Å tegne abeidsplass for matproduksjon i eget nærmiljø, var en ny og annerledes oppgave for arkitekten. Mattilsynet må godkjenne slike anlegg, og å inndele slakteriet i såkalte «skitne og rene soner» var  en del av oppgaven.

Aas-gård-slakteri-WEB-PlanLøsningen:
Alt slaktet undersøkes av veterinær, som tar organprøver i mottaksrommet. Inngangsporten har god høyde, og rommene er designet med rørgater under taket, som brukes til transport av slaktet gjennom de forskjellige rommene i arbeidsprosessen. I tillegg til store lyse arbeidsrom, trengs rom for vaskeri, arbeidsklær, dusj og toalett. Mellom «skitten og ren sone» ligger anleggets dusj- og vaskesone, som brukes før gjennomgang til ren sone. Kjøle- og fryserom ligger praktisk plassert langs produksjonsveien.