Project description

GÅRDSSLAKTERI
Bedriften Holmsbuhjort er en spennende bidragsyter til Hurums lokale næringsliv. Tamhjorten beveger seg over store områder på åsen bak Holmsbu. Gårdsslakteriet ble nylig godkjent av Mattilsynet og tatt i bruk som en del av næringsvirksomheten. Her kan du bestille viltkjøtt. Kortreist mat!

Utfordringen:
Det er alltid moro å få oppgaver utenom det vanlige! Å tegne abeidsplass for matproduksjon i eget nærmiljø, var en ny og annerledes oppgave for arkitekten. Mattilsynet må godkjenne slike anlegg, og å inndele slakteriet i såkalte «skitne og rene soner» var  en del av oppgaven.

Aas-gård-slakteri-WEB-Plan

Løsningen:
Alt slaktet undersøkes av veterinær, som tar organprøver i mottaksrommet. Inngangsporten har god høyde, og rommene er designet med rørgater under taket, som brukes til transport av slaktet gjennom de forskjellige rommene i arbeidsprosessen. I tillegg til store lyse arbeidsrom, trengs rom for vaskeri, arbeidsklær, dusj og toalett. Mellom «skitten og ren sone» ligger anleggets dusj- og vaskesone, som brukes før gjennomgang til ren sone. Kjøle- og fryserom ligger praktisk plassert langs produksjonsveien.

Category: