Project Description

Utfordringen:
Sikkerhet for barna er hovedsaken når man bygger i høyden. Det er et krav at ingen skal skade seg, falle ned eller bli hengende fast. Ansatte må også kunne komme opp for å bistå barn som trenger det.

Lekehemsen skulle bygges på en litt trang plass mellom to eksisterende vegger. I tillegg måtte deler av hemsgulvet være høyt nok til at voksne kunne gå under det, for å komme til bakrommene i barnehagen.

Ønskene:
På gulvnivå hadde man laget en dukkestue som manglet intimitet fordi takhøyden var så stor. De ansatte ønsket en hems over denne dukkekroken som skulle innby til rolig lek.

Løsningen:
Lekehemsen er utviklet i nært samarbeid med snekker Sigve Sund i Hurum. Normer for lekeapparater ligger til grunn, men både snekker og arkitekt har ønsket å gi den et mer personlig preg enn de standard lekeapparater man finner rundt om.

Rommet under hemsen har nå fått den intimiteten en dukkestue skal ha. Hemsen over er tilgjengelig for barn som er blitt lange nok i kroppen og motorisk dyktige nok til å mestre klatrerampen opp dit. Her oppe får de eldre barna være i fred når de ønsker å se i bøker, spille spill eller bare slappe av. De åpne rekkverkene gir anledning til kontakt ned i det store allrommet.

Hemsen har fått to gulvnivåer, slik at de voksne kan gå under det høyeste nivået og komme inn til rommene bak. At hemsen er delt i to trinn, muliggjør at to aktiviteter kan foregå på en gang, og det innbyr også til variasjon i leken.