Project description

Utfordringen:
Sikkerhet for barna er hovedsak når man bygger i høyden. Det er et krav at ingen skal skade seg, falle ned eller bli hengende fast. Ansatte må også kunne komme opp for å bistå barn som trenger det.

Ønskene:
Barnehagens ansatte ønsket at tårnet både skulle huse rom for lek og rom for barn som trenger å trekke seg tilbake. Rommene skulle ikke innby til høyt aktivitetsnivå slik som klatretårn ofte gjør.

Løsningen:
Tårnet er utviklet i nært samarbeid med snekker Sigve Sund i Hurum. Normer for lekeapparater ligger til grunn, men både snekker og arkitekt har ønsket å gi tårnet et mer personlig preg enn de standard leketårn man finner rundt om.

Rommet under tårnet har fått form som en dukkestue med åpninger mot «verden utenfor». Vinduet kan bli både dukketeater og kiosk. Tårnrommet over er tilgjengelig for barn som er blitt lange nok i kroppen og motorisk dyktige nok til å mestre klatrerampen. Her oppe får de eldre barna være i fred når de ønsker å se i bøker, spille spill eller bare slappe av.

Den vesle hulen under rampen og rommet som dannes bakenfor, gir enda flere muligheter for leken. (Bildene er tatt før treverket er blitt malt)